Yeliz Çınar
17 Nisan 2022
Paylaş:
Medya 24 Röportajı

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz ve hangi eğitimleri aldınız?

Ben Yeliz Çınar. 35 yaşındayım. Profesyonel Yaşam Koçluğu çatısı altında bilinçaltı uzmanlığı ve şifacılık alanlarında çalışmalar yapıyorum. Aynı zamanda ben Kimya Mühendisliği ve İşletme mezunuyum. 10 yıldır mühendislik alanında da çalışmalar yapıyorum. Fakat çocukluğumdan beri ezoterizm, şifacılık ve felsefe alanlarına oldukça ilgili oldum ve içimden bir şeyler hep beni buraya sürekli itti. Sonunda içimdeki sese yenik düştüm ve iyi ki düşmüşüm, şimdi eş zamanlı hem psikoloji hem de sosyoloji okuyorum. Bilinçaltı ve şifacılık üzerine ve teknikler olarak da NLP, EFT, regresyon, meditasyon ve şimdi de thetahealing alanlarında eğitimler aldım ve alıyorum. Artık birkaçının eğitmenliği de yapıyorum.

Peki, verdiğiniz eğitimlerden ve süreçlerden bahseder misiniz?

Tabi ki, ben şu anda yoğunlukla NLP ve EFT eğitimi veriyorum. Süreç çok basit aslında, eğitimlerimi düzenli olarak instagram sayfamda, internet sitemde ve bir eğitim paylaşma platformunda yayınlıyorum. Buralardan kolayca bana ulaşıp, eğitimlere kayıt olabiliyorlar.

Her branşın kendine özgü uygulayıcı, master ve eğitmenlik kademeleri var. Eğitimlerim akabinde akreditasyonu sağlam ve dünya çapında onaylı sertifikasyon hizmeti de sağlıyorum.

Aynı zamanda eğitimler haricinde atölye veya workshop olarak kısa uygulama etkinlikleri de yapıyorum. Bunlar da aynı yerlerde yayınlanıyor.

Anladığımız kadarıyla oldukça başarılı çalışmalar yapıyorsunuz. Yaşam Koçu kişinin hayatında neleri değiştirebilir? Uzman görüşlerinizi almak istiyoruz.

Aslına bakarsanız koç kimsenin hayatında bir şey değiştirmez. Kişi kendisi kendi hayatını değiştirebilir ve bunu istemelidir. Neler değiştirilebilir konusuna değinirsek, bu mesleğin isminde saklı, yaşama ve insana dair her şey yaşam koçluğunun alanına girer. Biz burada aslında danışanlara bir yol arkadaşlığı yapıyoruz, yaşam yolunda nerede tökezliyorlarsa elinden tutup o tümsekten beraber atlıyoruz diyebilirim.

Benim özelime gelirsek, ben danışanlarımda değişimden çok dönüşümü yaşatmayı hedefliyorum. Hayatlarına holistik (bütüncül) bir bakış açısı ile yaklaşıp, kişini önce kendini tanıması ve hangi konuda nasıl iyileşmeler yaşaması üzerine tespitler yapıp, bunları az önce bahsettiğim tekniklerle dönüştürüyorum. Danışanın kendinin en iyi versiyonu olması ve tekamül yolunda vermesi gereken tüm sınavlardan başarılı olması için Yaradanın izni ile destek oluyorum.

Kimler sizi buluyor? Gelenlerin ortak özellikleri neler?

Öncelikli grup, yaşamında bir değişim veya dönüşüm yapması gerektiğini farkeden, fakat kendi başına bunun ne olduğunu ve nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyen kişiler destek almak istiyorlar. Buna spesifik bir konu gösteremem çünkü söylediğim gibi yaşam ve insana dair her şey. Ama insanın kendini tanıma isteği diye bir başlık altında toplayabilirim bu grubu.

İkinci grup ise belli hastalığına şifa arayıp başvuran kişiler oluyor. Bu konuda da naçizane şifacılık çalışmaları yapıyorum.

Son olarak eklemek istediğiniz?

Evet aslında birkaç cümle söylemek isterim. Hepimiz tek ve biriz, sen bensin ben de senim. Aynı zamanda parmak izlerimiz gibi hepimiz biricik ve özeliz. Bu dünyaya gelmemizin bir sebebi var ve hepimizin ayrı ayrı görevleri var ama tekliğe hizmet eden. Evet hayat çok hızlı, hepimizin günlük koşturmaları var, hayata tutunma çabalarımız, maddi kaygılarımız var vs. ama insan olduğumuzu ve bu hayata gelme amacımızın olduğunu ve yaratılmışların en üstünü olduğumuzu ve dış dünya kadar içimize de yolculuk yapmamız gerektiğinin unutulmaması dileyerek sözlerimi noktalıyorum.